Sleutelservice

Wij maken bijna alle voorkomende sleutels.


*Huissleutels
*Brievenbus/kast/hangslot/dakkoffer etc
*Fiets/Scooter sleutels
*Autosleutels
*Certificaat Sleutels (moet besteld worden)

***Autosleutels ****

NU ook de meeste autosleutels met startonderbreker (transponder).

Deze worden door de fabrikant in auto’s geplaatst, ter voorkoming van autodiefstal.
Diverse autofabrikanten zijn al in 1996 gestart met het monteren van deze startonderbrekers welke met de contactsleutel geactiveerd worden.
In de sleutel is een transponder gemonteerd, waarvan de elektronische code correspondeert met de startonderbreker van de auto.
Wij kunnen en mogen deze sleutels ook dupliceren.

Wat is een transpondersleutel?
Dit is een sleutel waar zich een transponder (chip) bevind. Deze transponder geeft tijdens het starten een signaal af aan de startmotor waardoor de auto kan worden gestart.
Een transpondersleutel bevat een stukje elektronica, dat in de kop van de sleutel zit met hierin opgeslagen een reeks van cijfers. In het motormanagement van de auto zit ook een transpondercode. Als alles goed is gekopieerd komen beide codes overeen en kunt u de auto starten, blijken beide codes niet met elkaar te kloppen dan draait de motor wel rond tijdens het starten maar zal deze niet aanslaan omdat de benzine toevoer wordt geblokkeerd.

Kunnen alle sleutels met startonderbreker worden gemaakt?
Nee, niet alle sleutels zijn dupliceerbaar. Dit is onder andere afhankelijk van het automerk, het type, bouwjaar en het soort ( generatie) transponder dat zich in de autosleutel bevind. Wilt u weten of uw sleutel te dupliceren is, dan verzoeken wij u langs te komen in onze winkel. U hoeft geen afspraak te maken voor het dupliceren van transpondersleutels.

Wij maken geen autosleutels met afstandbediening.

Sleutels met een certificaat

Cilindersloten met certificaat zijn cilindersloten waarbij sleutels beschermd zijn. Sleutels kunnen alleen op vertoon van het certificaat (soort bankpasje) bijgemaakt worden.

Waarom zijn cilinders met certificaat handig?

Op het moment dat je je sleutels wel eens uitleent aan iemand (denk aan de schoonmaakster, tuinman, klusjesman, etc) dan is fijn om te weten dat sleutels ondertussen niet gekopieerd kunnen worden. Op het moment dat je de sleutel terugkrijgt, weet je 100% zeker dat sleutels niet bijgemaakt zijn.

———————————————————————————–